Product description

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb, warzyw i owoców, a także siekania ziół.

O linii GOURMET

Lekkie, ostre i uniwersalne – tak można scharakteryzować linię noży GOURMET.

Noże serii GOURMET przypominają te serii CLASSIC nie posiadają jednak charakterystycznej kutej nasady.

Ostrza precyzyjnie cięte laserowo ze stali nierdzewnej, dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości 56 HRC są porównywalne pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi.

Dzięki swojej niskiej wadze i ergonomii są bardzo wygodne w użytkowaniu. Potrójnie nitowana rękojeść wykonana z materiału syntetycznego jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości.

Seria GOURMET marki WÜSTHOF dzięki swoimi walorom użytkowym oraz doskonałemu stosunkowi ceny do jakości będzie idealnym wyborom jako zestaw pierwszych noży dla wszystkich rozpoczynających swoją przygodę w kuchni również tej profesjonalnej.

Cechy produktu
  • Precyzyjnie wycięty laserowo z jednego fragmentu stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pę-kanie)
  • Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości.
  • Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi z aluminium
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Twardość 56 ° w skali Rockwella
  • Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetycznego - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy, aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.

Product features

  • ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15
  • stopień twardości stali: 56 HRC
  • wycięte laserowo z jednego fragmentu stali
  • wgłębienia na ostrzu zapobiegają przyklejaniu się krojonych składników
  • 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec)
  • bez brody, możliwość ostrzenia noża na całej długości
  • pojedyńcze nitowanie ostrza do rękojeści
  • nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję
  • rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen
  • odporny na blaknięcie i odbarwienia
  • szerokość ostrza: 4 cm
  • długość rękojeści: 12,4 cm
  • rekomendowane mycie ręczne

Product parameters

Product code:
W-1025046017
Rockwell scale:
56 HRC
Manufacturer:
Line:
Gourmet
Country of manufacturer:
Germany
Lenght (cm):
17

Video

Manufacturer Wüsthof

 

WÜSTHOF - wyjątkowe noże dla świadomych jakości miłośników jedzenia. To twoja chwila z WÜSTHOF

PERFEKCYJNY NÓŻ Z SOLINGEN

Firma należąca od siedmiu pokoleń do rodziny WÜSTHOF, została założona ponad 200 lat temu w Niemczech w miejscowości Solingen - słynącej na całym świecie z produkcji narzędzi tnących. Do dziś noże WÜSTHOF są produkowane w tym legendarnym mieście.

Marka WÜSTHOF jest na całym świecie synonimem doskonałych noży. Logo marki - trójząb - symbolizuje trzy podstawowe wartości: pasję, pracowitość, doskonałość.

W fabryce WÜSTHOF powstają najwyższej jakości noże kute oraz ze stali walcowanej. Wszystkie z opracowanej przez WÜSTHOF mieszanki stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, zapewniającej optymalny balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i giętkością. Odpowiednia twardość znacznie zmniejsza zużycie i daje łatwość ostrzenia. Dodatkowo opatentowany laserowy proces pomiaru i szlifowania ostrza w fabryce oferuje imponującą wydajność cięcia.

Aby zamienić kawałek stali WÜSTHOF w wysokiej jakości nóż, potrzeba czterdziestu kroków. Do bardzo trudnej, często z nanometryczną precyzją pracy, w fabryce korzysta się z najnowszej robotyki i laserów, ale przede wszystkim liczy się na 400 pracowników, od których wymagany jest kunszt, dobre oko, intuicja i doświadczenie. Klasyczne rzemiosło i automatyzacja idą w parze.

Dział rozwoju koncentruje się na nowych procesach produkcyjnych oraz nowych materiałach. W ciągu kilku lat prac badawczych WÜSTHOF opracował innowacyjny proces kucia, który daje im ogromną przewagę technologiczną.

Jeśli używasz noża firmy WÜSTHOF możesz mieć pewność, że trzymasz w dłoniach jedno z najlepszych akcesoriów kuchennych na świecie.

LASEROWA TECHNOLOGIA PEtec

Dzięki opatentowanemu procesowi laserowego ostrzenia noży: Precision Edge - PEtec, WÜSTHOF zapewnia gładszą, bardziej wyrafinowaną krawędź ze zwiększoną ostrością na całej długości ostrza. PEtec to niezwykle wysoka wydajność cięcia, z ostrzejszą krawędzią noża o 20% i niezmiennie wysoką i powtarzalną jakością produktów.

 

ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ŚRODOWISKO

Fabryka WÜSTHOF w Solingen należy do najnowocześniejszych na świecie. Metody produkcji są stale optymalizowane, aby zwiększyć efektywność energetyczną i wykorzystanie surowców, a także wyeliminować zanieczyszczenie ściekami i zmniejszyć emisję CO² oraz innych gazów cieplarnianych. Ogromne ilości powietrza i wody użyte w produkcji pozostają nieskażone dzięki rozbudowanemu systemowi filtrów. Firma jest niezwykle dumna z odpowiedzialnej produkcji swoich noży.

 

HISTORIA

Nazwa WÜSTHOF pojawiła się po raz pierwszy w rejestrach Księstwa Bergu w 1814 jako nazwa fabryki. W tym właśnie roku, przodek rodziny, Abraham Wüsthof, założył swoją „fabrykę wyśmienitych wyrobów stalowych”, znaną jako Dreizackwerk (Dreizack z niem. Trójząb). Od tamtego czasu, firma niezmiennie pozostaje w rękach rodziny. Obecnie, Harald Wüsthof i Viola Wüsthof są siódmym pokoleniem zarządzającym firmą Wüsthof.

Jako nowoczesna firma rodzinna, od 1814 roku, WÜSTHOF jest zaliczany do jednych z najlepszych dostawców wysokiej jakości noży kuchennych, wyśmienitych bloków na noże i wielu innych produktów przeznaczonych do krojenia i ostrzenia.

 

PARTNER PROFESJONALISTÓW I ENTUZJASTÓW

Wyjątkowa jakość noży jest ceniona zarówno przez profesjonalnych szefów jak i entuzjastów kuchni domowej.

Firma WÜSTHOF jest oficjalnym dostawcą narodowych reprezentacji kucharzy Niemiec i Japonii. Niemiecka Narodowa Reprezentacja Szefów Kuchni reprezentuje najwyższej klasy sztukę kulinarną i wraz z jej kapitanem Matthiasem Kleberem, bierze udział w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych, włącznie z Olimpiadą Kulinarną i Mistrzostwami Świata Szefów Kuchni.

Firma WÜSTHOF jest również oficjalnym partnerem Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni.

Czytaj więcej
 

Reviews

Delivery and returns

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.

Santoku knife 17 cm GOURMET - WÜSTHOF

SKU:
W-1025046017
PLN315.00 PLN387.45
See the entire collection - Gourmet
Shipping cost From 16 PLN
Free shipping Order over PLN 200
Shipping within 1 business day
Choose the number of pieces

We ship orders placed on business days within 24 hours.

Free delivery in Poland for orders over PLN 200 net.