Nóż Santoku 17 cm SILVERPOINT - WÜSTHOF

SKU:
W-4184-17
W magazynie
129,00 zł 158,67 zł
Nowość

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce
dla zamówienia
powyżej 200zł netto.

Wüsthof

Wüsthof

Wüsthof - synonim noży najwyższej jakości których produkcję doskonalono od 200 lat. Zarówno kute jak i ze stali ciętej laserowo, produkowane w Solingen. Asortyment podzielony jest na klika odrębnych linii tak aby zaspokoić całe spektrum potrzeb - od noży uniwersalnych do użytku domowego po specjalistyczne produkty.

TOMGAST jest wyłącznym dystrybutorem marki Wüsthof w Polsce.

Dane techniczne

Więcej informacji
Kod produktu : W-4184-17
Marka : Wüsthof
Linia : Silverpoint
Kraj produkcji : Niemcy
Długość (cm) : 17
Okazje : Nowość

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.

O linii SILVERPOINT

WÜSTHOF w swojej ofercie nie zapomniał również o początkujących szefach kuchni, którzy niekoniecznie chcą inwestować w droższe, kute noże.

SILVERPOINT to seria noży gwarantujących optymalną ostrość, dzięki której cięcie, szatkowanie i sprawianie każdego rodzaju produktów będzie lekką i przyjemną czynnością. Ostrza zostały wykonane ze stali nierdzewnej ciętej laserowo. Syntetyczna, poliueratonowa rękojeść zdobiona charakterystycznym stalowym logiem WÜSTHOF, łączona bez spoinowo jest higieniczna i dobrze zbalansowana.

Konstrukcja noży będąca owocem zbieranego od blisko 200 lat doświadczenia przez specjalistów firmy WÜSTHOF czyni pracę nożami SILVERPOINT łatwą i nie wymagającą niepotrzebnego wysiłku.

Cechy produktu
    ostrze wykonane ze stali nierdzewnej wycinanej laserowo
  • poliuretanowa rękojeść komfortowo wyprofilowana
  • Wyprodukowane w Niemczech / Solingen.
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.

Opinie klientów