Szklanka niska 370 ml INVERNESS - LIBBEY

SKU:
LB-15482-12
W magazynie
10,10 zł 12,42 zł
Produkt sprzedawany w pełnych
opakowaniach.
Opakowanie zawiera: 12 szt.
Podana cena jest ceną dla jednej sztuki / opakowania.

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce
dla zamówienia
powyżej 200zł netto.

Libbey

Libbey

Szkło amerykańskiej firmy LIBBEY to szkło gastronomiczne dla profesjonalistów. W procesie projektowania kieliszków i szklanek biorą udział najbardziej utalentowani designerzy wspierani przez najlepszych i najbardziej nowatorskich barmanów i sommelierów.

Szkło sodowe zastosowane do produkcji kieliszków i szklanek LIBBEY zapewnia niespotykane parametry takie jak:
- wysoką wytrzymałość (wzmocnienie krawędzi kieliszka lub szklanki, )
- żywotność (2000 cykli mycia bez matowienia)
- estetyka i elegancja (wzmocniona krawędź kieliszka/szklanki, przy jednoczesnym zachowaniu eleganckiej delikatności i przezierności szkła)

LIBBEY to jeden z największych na świecie producentów szkła zaprojektowanego i wyprodukowanego z myślą o gastronomii. Szkło Libbey użytkowane jest w międzynarodowych sieciach hotelowych takich jak Hilton, Radisson Blu, Marriott czy Sheraton na 5 kontynentach.

Dane techniczne

Więcej informacji
Kod produktu : LB-15482-12
Marka : Libbey
Pojemność (ml) : 370
Średnica (cm) : 9.5
Wysokość (cm) : 10
Szklanki z linii INVERNESS to klasyka w nowoczesnym wydaniu. Wykonane z najwyższej jakości szkła sodowego, które jest idealnie przejrzyste, aby eksponować zawartość szklanki. Dzięki zastosowaniu technologii DuraTuff® adają się do intensywnego użytkowania w profesjonalnej gastronomii.

Przeznaczenie:
Idealne do serwowania wody, koktajli, soków.

Pielęgnacja:
Można myć w zmywarce.

Czym jest DuraTuff®
DuraTuff® est to opatentowana przez Libbey technologia, zastosowana w celu zwiększenia odporności na uszkodzenia termiczne i mechaniczne. Polega ona na podniesieniu temperatury szkła z około 20°C do 650°C, a następnie szybkiego schłodzenia w kontrolowany sposób. DuraTuff® o zabieg polegający na hartowaniu tylko górnej części szklanki, co eliminuje naprężenia. Dzięki temu tłukąca się szklana nie „eksploduje” tysiącem małych kawałków, jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnej obróbki, ale rozpada się na kilka większych. Eliminuje się tym samym zagrożenie znalezienia się odłamka szkła w miejscu niepożądanym - zwłaszcza w innym napoju lub potrawie.

Opinie klientów