Wok Mineral 40 cm CARBONE – DE BUYER

SKU:
D-5618-40
W magazynie
210,00 zł 258,30 zł

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce
dla zamówienia
powyżej 200zł netto.

de Buyer

de Buyer

To francuska marka, która od ponad 180 lat zajmuje się produkcją niezawodnych i ekskluzywnych przyborów cukierniczych, patelni oraz garnków. Produkty marki to idealny wybór dla miłośników kuchni, którzy pragną korzystać z profesjonalnych produktów we własnym domu.

Dane techniczne

Więcej informacji
Kod produktu : D-5618-40
Marka : de Buyer
Średnica (cm) : 40
Wysokość (cm) : 10.4
Długość (cm) : 69

MINERAL B to seria patelni wykonana z najwyższej jakości stali węglowej, pokryta woskiem pszczelim.
Warstwa wosku pszczelego chroni patelnię przed utlenianiem.
Szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło.
Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw.
Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje wygodę podczas pracy.

Właściwości MINERAL B ELEMENT:
  • Bez żadnych dodatkowych powłok - tylko stal wysokowęglowa!
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy.
Wskazówki użytkowania:

Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.

Zasady pielęgnacji:

Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych.

Jak sezonować patelnię?

KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.

Opinie klientów