Niniejsza strona korzysta z plików cookies w celu prawidłowego świadczenia usług, jak również w celach statystycznych oraz reklamowych. Więcej informacji w naszej polityce prywatności..
Elektryczna ostrzałka 320 Professional Diamond Hone® - CHEF'S CHOICE


Chef's Choice
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom naostrzają noże szybko i efektywnie.
Dane techniczne
Kod produktu : CC-320 |
Marka : Chef’s Choice |
Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza. Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
UltraStrop® - elastyczne dyski w drugim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.
Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia. Wybierz rodzaj ostrza:
- do krojenia produktów warzywnych zalecamy ostrzenie noża na styl brzytwy, korzystająć z 2 etapów ostrzenia. - do produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 2. Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza. Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
UltraStrop® - elastyczne dyski w drugim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.
Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia. Wybierz rodzaj ostrza:
- do krojenia produktów warzywnych zalecamy ostrzenie noża na styl brzytwy, korzystająć z 2 etapów ostrzenia. - do produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 2. Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).
Cechy produktu:
- Moc silnika: 77W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- 20º kąt ostrzenia (europejski)
- Dizor®
- I stopień - diamentowe dyski
- II - Utra Strop® - elastyczne, wygładzające dyski do ostrości brzytwy
- UltraStrop®
Instrukcja obsługi
