Niniejsza strona korzysta z plików cookies w celu prawidłowego świadczenia usług, jak również w celach statystycznych oraz reklamowych. Więcej informacji w naszej polityce prywatności..
Elektryczno manualna ostrzałka Hybird 270 Diamond Hone® - CHEF'S CHOICE


Chef's Choice
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom naostrzają noże szybko i efektywnie.
Dane techniczne
Kod produktu : CC-270 |
Marka : Chef’s Choice |
Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.
Hybrydowa, elektryczno-manualna technologia modelu 270 jest bardziej przyjazna środowisku i łatwa w użyciu, ponieważ często krawędź ostrza może być ostrzona jedynie w etapie 3, bez konieczności włączania urządzenia do prądu. Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
UltraStrop® - elastomerowe dyski w trzecim, manulanym etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy. Wybierz rodzaj ostrza:
- do krojenia produktów warzywnych zalecamy ostrzenie noża na styl brzytwy, korzystająć z 3 etapów ostrzenia.
- do produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1+2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza w etapie 3. Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.
Hybrydowa, elektryczno-manualna technologia modelu 270 jest bardziej przyjazna środowisku i łatwa w użyciu, ponieważ często krawędź ostrza może być ostrzona jedynie w etapie 3, bez konieczności włączania urządzenia do prądu. Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
UltraStrop® - elastomerowe dyski w trzecim, manulanym etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy. Wybierz rodzaj ostrza:
- do krojenia produktów warzywnych zalecamy ostrzenie noża na styl brzytwy, korzystająć z 3 etapów ostrzenia.
- do produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1+2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza w etapie 3. Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).
Cechy produktu:
- Moc silnika: 40 W
- 20º kąt ostrzenia (europejski)
- efekt ostrzenia: trzystopniowa krawędź ostrza
- I stopień - diamentowe dyski
- II stopień - drobno-ścierne diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające manulane
Instrukcja obsługi
