<ul>
<li><a href="/en/about-tomgast">About Us</a></li>
<li><a href="/en/pliki">Catalog</a></li>
<li><a href="/en/okazje/nowosci.html">News</a></li>
<li><a href="/en/okazje/outlet.html">Outlet</a></li>
<li><a href="/en/articles">Articles</a></li>
</ul>

Product description

Nóż do chleba dedykowany jest do krojenia wszelkiego rodzaju pieczywa świeżego i chrupkiego. Dzięki ząbkowanemu ostrzu uzyskujemy kromki o pożądanej grubości bez konieczności ściskania pieczywa. Sprawdzi się również podczas porcjowania ciast i tortów.

KASANE to ujmująca swoją delikatnością i lekkością linia stworzona przez mistrzów sztuki tworzenia japońskich noży z manufaktury KASUMI. Tym razem swój kunszt przekuli w noże jakby stworzone dla rąk kobiecych. Subtelny rysunek i forma rękojeści ze szlachetnego drewna dzikiej wiśni dopełnia prosty, naturalny kształt klingi.
Nazwa linii Kasane pochodzi od wyrażenia "kasane-no-irome". Jak zwykle w przypadku terminów japońskich znaczenie jest niejednoznaczne i poetyckie zarazem. Bezpośrednio odnosi się ono do starożytnej sztuki kombinacji i nakładania kolorów używanych na tradycyjnym kimonie. Może jednak służyć również do opisania nakładających się scenerii zmieniającyh się pór roku, godzin w ciągu dnia czy piękna kobiety na które składają się kolejne doświadczenia stające się jej udziałem. Czy wreszcie cały proces tworzenia noża na który składa się wiele czynności, warstw których finalnym efektem jest doskonałe narzędzie.
KASANE ma być więc niezawodnym, trwałym i ostrym narzędziem, które wzbogaci twoje codzienne doświadczenie przygotowywania posiłków.

Product features

  • ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu i wanadu
  • ząbkowane ostrze
  • długotrwała ostrość
  • rękojość wykonana z drewna dzikiej wiśni

Product parameters

Product code:
K-SCS210B
Rockwell scale:
58-59 HRC
Manufacturer:
Material:
high carbon steel
Line:
Kasane
Lenght (cm):
21

Manufacturer Kasumi

KASUMI knives are manufacured in Seki region, Japan's most famous sword manufacturing center. The traditional Japanese technique of sword making has been handed down from generation to generation to present day.These techniques continue to be used to produce KASUMI knives which explains their excellent cutting ability and hardness.

Czytaj więcej
 

Reviews

Delivery and returns

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.

Bread knife, length 21 cm KASANE - KASUMI

SKU:
K-SCS210B
PLN584.55 PLN719.00
See the entire collection - Kasane
Shipping cost From 16 PLN
Free shipping Order over PLN 200
Shipping within 1 business day
Choose the number of pieces

We ship orders placed on business days within 24 hours.

Free delivery in Poland for orders over PLN 200 net.