Opis produktu

Nóż do trybowania przeznaczony jest do oddzielania mięsa wszelkiego rodzaju od kości. Długie, zakrzywione ostrze łatwo przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość stali 59-60 HRC
  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
  • bardzo wysoka ostrość noża
  • rękojeść: twarde drewno pakka
  • lekki
  • wygodny w użytkowaniu
  • długość całkowita: 28 cm
  • waga: 105 g
  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:
K-84016
Twardość w skali Rockwella:
59-60 HRC
Marka:
Materiał:
stal damasceńska
Linia:
Damascus
Kraj produkcji:
Japonia
Długość (cm):
16

Video

Instrukcja obsługi

Producent Kasumi

 

Marka Kasumi to 25 pokoleń rodzinnej tradycji wykuwania i obróbki noży ze stali damasceńskiej. Produkcja wysokiej jakości noży kuchennych odbywa się w Japonii, w miejscowości Seki. Noże Kasumi mają fenomenalną ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodną rękojeść.

POZNAJ NOŻE KASUMI

Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze ze stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) twardości 58/59 HRC .

Rzemieślniczo kute noże Kasumi Black Hammer, produkowane w limitowanych ilościach. Wykonane są ze stali Aogami /Blue Paper Steel - tradycyjnej japońskiej stali węglowej, wzbogaconej chromem i wolframem (62 HRC). Noże Black Forged wymagają konserwacji i kontrolowanego użytkowania. Nie posiadają właściwości nierdzew-nych. Ośmiokątna rękojeść wykonana jest z drewna wiśni.

Noże VG-10 PRO wykonane z monolityczej stali wysokowęglowej. Surowiec zapewnia większą odporność na odkształcenia i pękanie niż w przypadku stali damasceńskiej. Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć i korozję.

Noże VG-10 HM wykonane ze stali wysokowęglowej, są kute na gorąco pod naciskiem 300 ton. Młotkowanie sprawia, że stal jest mocniejsza i nieprzywierająca. Rękojeść z żywicy poliacetalowej. Posiadają twardość 59-60 Rockwell.

Fenomenalna ostrość noża. Bardzo wygodna rękojeść wykonana z twardego drewna pakka. Noże posiadają 32 warstwy stali dama-sceńskiej i są perfekcyjnie wyważone. Twardość rdzenia noży to 59-61 HRC.

Powłoka tytanowa wzmacnia i chroni ostrze ze stali molibdenowo--wanadowej, jest ona nietoksyczna, nie wywołuje alergii, nie chłonie zapachów. Noże te posiadają wyjątkowo ostre ostrze, które jest odporne na działanie chemiczne i kwasy. Uchwyt z polipropylenu odporny do 90 °C.

WYBIERZ IDEALNY NÓŻ

Czytaj więcej
 

Opinie klientów

Dostawa i zwroty

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.

Nóż japoński do trybowania dł. 16 cm stal damasceńska DAMASCUS - KASUMI

SKU:
K-84016
416,90PLN 512,79PLN
Zobacz całą kolekcję - Damascus
Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa dla zamówienia powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Wybierz liczbę sztuk

Zamówienia złożone w dni robocze wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce dla zamówienia powyżej 200zł netto.