Opis produktu

Kształt noża ze smukłym wąskim ostrzem zwężającym się ku końcowi jest idealny do obierania, krojenia i czyszczenia warzyw i owoców. Świetnie sprawdzi się również podczas siekania cebuli, czosnku, papryczek czy przypraw. Ten rodzaj noża wydaje się być drugim najważniejszym w każdej kuchni, zaraz po nożu szefa.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze z solidnej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) o twardości 58/59 HRC.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)
  • twardość 58/59 HRC
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • smukłe, wąskie ostrze
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny
  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem
  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia
  • całkowita długość: 23 cm
  • waga: 40 g
  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:
K-36844
Twardość w skali Rockwella:
58-59 HRC
Marka:
Linia:
Tora
Długość (cm):
9

Instrukcja obsługi

Producent Kasumi

 

Marka Kasumi to 25 pokoleń rodzinnej tradycji wykuwania i obróbki noży ze stali damasceńskiej. Produkcja wysokiej jakości noży kuchennych odbywa się w Japonii, w miejscowości Seki. Noże Kasumi mają fenomenalną ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodną rękojeść.

POZNAJ NOŻE KASUMI

Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze ze stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) twardości 58/59 HRC .

Rzemieślniczo kute noże Kasumi Black Hammer, produkowane w limitowanych ilościach. Wykonane są ze stali Aogami /Blue Paper Steel - tradycyjnej japońskiej stali węglowej, wzbogaconej chromem i wolframem (62 HRC). Noże Black Forged wymagają konserwacji i kontrolowanego użytkowania. Nie posiadają właściwości nierdzew-nych. Ośmiokątna rękojeść wykonana jest z drewna wiśni.

Noże VG-10 PRO wykonane z monolityczej stali wysokowęglowej. Surowiec zapewnia większą odporność na odkształcenia i pękanie niż w przypadku stali damasceńskiej. Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć i korozję.

Noże VG-10 HM wykonane ze stali wysokowęglowej, są kute na gorąco pod naciskiem 300 ton. Młotkowanie sprawia, że stal jest mocniejsza i nieprzywierająca. Rękojeść z żywicy poliacetalowej. Posiadają twardość 59-60 Rockwell.

Fenomenalna ostrość noża. Bardzo wygodna rękojeść wykonana z twardego drewna pakka. Noże posiadają 32 warstwy stali dama-sceńskiej i są perfekcyjnie wyważone. Twardość rdzenia noży to 59-61 HRC.

Powłoka tytanowa wzmacnia i chroni ostrze ze stali molibdenowo--wanadowej, jest ona nietoksyczna, nie wywołuje alergii, nie chłonie zapachów. Noże te posiadają wyjątkowo ostre ostrze, które jest odporne na działanie chemiczne i kwasy. Uchwyt z polipropylenu odporny do 90 °C.

WYBIERZ IDEALNY NÓŻ

Czytaj więcej
 

Opinie klientów

Dostawa i zwroty

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.

Nóż do warzyw dł. 9 cm TORA - KASUMI

SKU:
K-36844
149,80PLN 184,25PLN
Zobacz całą kolekcję - Tora
Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa dla zamówienia powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Wybierz liczbę sztuk

Zamówienia złożone w dni robocze wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce dla zamówienia powyżej 200zł netto.