Profesjonalna maszyna do ostrzenia noży Model 120 - CHEF'S CHOICE

SKU:
CC-120
W magazynie
849,00 zł 1 044,27 zł

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h.

Darmowa dostawa w Polsce
dla zamówienia
powyżej 200zł netto.

Chef's Choice

Chef's Choice

Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom naostrzają noże szybko i efektywnie.

Dane techniczne

Więcej informacji
Kod produktu : CC-120
Marka : Chef’s Choice
Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.

Profesjonalna Diamentowa Ostrzałka do noży Chef‘sChoice® model 120 łączy w sobie dyski pokryte ścierniwem diamentowym oraz zaawansowaną technologię ostrzenia, dając najostrzejsze i najtrwalsze ostrza spośród wszystkich dostępnych na rynku ostrzałek. Dzięki temu urządzeniu wszystkie Twoje noże będą ostre jak brzytwa. Ponowne zaostrzenie noży, raz naostrzonych za pomocą modelu 120 zajmuje mniej niż minutę.

Technologia Edge Select™ umożliwia wybór rodzaju zaostrzenia krawędzi noża w zależności od rodzaju surowca, który ma być krojony: - etap 1 stosujemy do noży używanych do częstego krojenia produktów ciężkich, włóknistych, takich jak mięso, niektóre ryby, a także niektóre włókniste warzywa, potrzebującego agresywnego wykończenia ostrza
- etap 1+2 - tworzy podwójną fazę, wzmacniając krawędź noża - zalecane do lżejszych włóknistych produktów
- etap 1+2+3 - tworzy potrójną fazę krawędzi, tworząc najtrwalszą krawędź ostrza - zalecane do krojenia warzyw.
- podostrzanie noża zalecane jest wykonywać w etapie 2 lub 2+3.

Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.

Ultradrobne ścierne diamentowe dyski w etapie 2 doostrzają agresywniej krawędź noża, a elastomerowe dyski w etapie 3 polerują ostrze do ostrości brzytwy.

Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.

Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 3).
Cechy produktu:

- Moc silnika: 75W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- I stopień - drobno-ścierne diamentowe dyski
- II stopień - ultra drobne ścierno-wygładzające diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- 20º kąt ostrzenia (europejski)
- Trizor Plus ™
- efekt ostrzenia: trzystopniowa krawędź ostrza
- Edge Select ™

Instrukcja obsługi

Pobierz instrukcję Pobierz instrukcję

Opinie klientów